Välkommen hit till lyckliga hunden!

Jag heter Tarja Hellberg, är utbildad SBK-instruktör och agilityinstruktör. Har läst "Hundens beteendebiologi 1 och 2" på Linköpings Universitet under våren -08. Är numera också Rallylydnadsinstruktör (utb.Sofia Angleby)

Mitt stora hundintresse har jag haft sen jag var liten. ”Hund” stod alltid överst på alla önskelistor, men icke… När jag äntligen hade möjlighet att skaffa en hund så blev det en belgisk vallhund, en Terveruense, som fick namnet Eddie. Han gick till de sälla jaktmarkerna för snart 7 år sedan. Innan det hade vi tack och lov köpt en liten busig belgare till, Ludde, som är Groenendael. Han blir 8 år den 17:e maj -10.

Vi har också en Terveruensetik, Elina, som blir 7 år den 31:a augusti -10. Dessutom har vi skaffat oss en liten Shetland Sheepdog, Moa. Hon blev 2 den 6/4-10.

Jag tycker om att träna mina hundar. Vi har nog provat på det mesta:-) Just nu är det Rallylydnad som gäller. Har börjat tävla med Elina och Moa, det är hur roligt som helst!

Moa och jag tränar mycket Agility också:-)

Det viktigaste av allt när man tränar sin hund är att man har roligt! Det är inte alltid så lätt för en hund att förstå vad vi människor har hittat på för "tokigheter" som vi vill att den ska göra....Men det är "himla" kul när vi väl lyckas med det!!!

Mitt motto är att ”nonchalera felbeteende & belöna rätt beteende vid inlärning”, på det viset slipper man bli så "osams" när man tränar.

När jag inte håller på och tränar hundar så arbetar jag som specialpedagog.

Vill du veta mer om mina kurser så hör gärna av dig!